Tuesday, March 1, 2011

Tau tak kisah Delila dan Sams0n??


Dengar cerita slot samarinda terbaru tajuknya Delila dan Samson (nampak benor tak tengok tv)Hehehe~
Tapi tak taulah ceritanya ini ada kena mengena dengan kisah Delila dan Samson yang ada di ceritakan di kitab bible dan juga pernah diceritakan oleh Rasulullah dengan versi yang berbeza....::::
Jom baca sikit apa yang di tulis di kitab bible   http://christianity.about.com/od/biblestorysummaries/p/samsondelilah.htm

Apa yang dikatakan Oleh Rasulullah SWT

http://talithazone.blogspot.com/2009/06/samson-dan-delilah.html


Je cite2x....:::: :p

Samson ini mempunyai kekuatan yang luar biasa sehingga beliau boleh mencabut pintu gerbang kota dan mencabut tiang-tiang lalu diletakkan di puncak gunung. Delila merupakan seorang pelacur telah ditugaskan untuk mengoda Samson bagi mengorek rahsia kekuatan dan kesaktian Samson. Tindakan Delila ini akhirnya menyebabkan Samson tergoda dan telah menceritakan rahsia kekuatan dia iaitu tidak pernah mencukur rambut kepala. Semasa Samson telah tidur di pangkuan Delila menyebabkan Delila telah mencukur rambut Samson dan ini meyebabkan kesaktian Samson hilang.Kemudian mata Samson dicungkil akibat kehilangan kesaktian dia.. Apabila mengetahui Delila tidak mencintai dia. Samson telah berdoa agar dia dihapuskan dengan orang-orang palestin... (Kalau ada kesilapan maaf la ye =))

J0m teng0k beberapa link tentang kisah Samson dan Delila

http://www.mossackanme.web.id/faith/al-kitabullah/mitos/samson-dan-delilah.html

Terdapat juga filem yang berkaitan Delila dan Samson yang pernah diterbitkan di Indonesia.Tapi tak tahulah hanya tajuk je dia ambik or jalan cerita Delila dan Samson ni..Macam slot samarinda tu..

http://www.youtube.com/watch?v=ZulaYNBW-cg
commentbox

Powered by ShoutJax

Sekadar Renungan

Sesungguhnya pada kejadian langit & bumi pada pertukaran malam & siang ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan & keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal. Iaitu bagi orang-orang yang mengingati semasa mereka berdiri & duduk & semasa mereka berbaring mengiring. Mereka memikirkan kejadian langit & bumi sambil berkata " Wahai tuhan kami! Tidakkah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia. Maha suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka. Wahai Tuhan Kami! Sebenarnya sesiapa yang Engkau masukkan ke dalam neraka maka sesungguhnya Engkau telah menghinakannya & orang-orang yang zalim itu tidak akan beroleh penolong pun. Wahai Tuhan Kami! Sesungguhnya kami telah mendengar segala penyeru (rasul) yang menyeru kepada iman. Katanya Berimanlah kamu pada tuhan kmu maka kami pun beriman. Wahai Tuhan Kami! ampunkanlah dosa-dosa kami & hapuskanlah daripada kami kesalahan kami & matikanlah kami bersama-sama orang-orang yang berbakti. Wahai Tuhan Kami! Berikanlah kepada kami pahala yang Engkau janjikan kepada kami melalui rasul-rasulMu & janganlah Engkau hina kami pada akhirat nanti. Sesungguhnya Engkau tidak memungkiri janji". (Surah Ali-Imran ayat 190-194).
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons