Friday, December 2, 2011

Yahudi dan punk

Kita tahu penjenayah Yahudi berada di sebalik dunia hiburan. Mereka mencatur pelbagai perkara berkaitan dunia hiburan termasuklah berperanan penting menentukan muzik kegilaan semasa. 60-an, disko, rock, rap, hip hop, death metal, alternative dan lain-lain mempunyai era masing-masing. Salah satu cabang dalam rock, yang zaman emasnya sudah lama berlalu tetapi masih mendapat tempat dalam kalangan muda-mudi ialah muzik punk.

Punk rock meletus sekitar awal 70-an terutamanya di United Kingdom dan Amerika dengan kumpulan-kumpulan seperti The Ramones, Sex Pistols, The Damned, The Clash dan lain-lain menjadi peneraju umatnya. Tommy Ramones (lahir 1949 di Hungary) dari kumpulan The Ramones bukanlah nama sebenar individu itu. Dia seorang Yahudi dengan nama Tamas Erdelyi. Seorang lagi nama besar dalam arena muzik punk ialah Dick Manitoba (lahir 1954 di New York) dari kumpulan The Dictators. Nama sebenarnya ialah Richard Blum, yang juga seorang Yahudi. Seorang peminat punk seakan-akan dianggap berdosa sekiranya tidak mengenali kedua-dua orang tokoh ini.

Kumpulan Ramones yang popular dengan lagu ‘Blitzkrieg Bop’ dianggotai oleh individu yang rata-ratanya mempunyai pertalian dengan Yahudi. ‘Godfather’ punk iaitu Lou Reed (lahir 1942) dari kumpulan Velvet Underground sendiri seorang Yahudi. Dikatakan banyak istilah dalam punk berasal daripada perkataan-perkataan bangsa Yahudi iaitu bahasa Ibrani (Hebrew).

Dipercayai mereka ini menganggotai pertubuhan-pertubuhan gelap Yahudi yang beroperasi di seluruh dunia. Pertubuhan-pertubuhan yang dianggotai oleh pelbagai orang kenamaandalam pelbagai bidang ini saling lonjak-melonjakkan sesama mereka atas kepentingan-kepentingan Yahudi antarabangsa.

Anda turut sama memperjuangkan apa yang mereka bawa? ..........


ps : Paul Stanley (lahir 1952 sebagai Stanley Eisen) dan Gene Simmons (lahir 1949 di Haifa, Israel sebagai Chaim Witz) dari kumpulan rock n roll lagenda KISS (Kill Islam, Support Satan?) ialah Yahudi.

commentbox

Powered by ShoutJax

Sekadar Renungan

Sesungguhnya pada kejadian langit & bumi pada pertukaran malam & siang ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan & keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal. Iaitu bagi orang-orang yang mengingati semasa mereka berdiri & duduk & semasa mereka berbaring mengiring. Mereka memikirkan kejadian langit & bumi sambil berkata " Wahai tuhan kami! Tidakkah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia. Maha suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka. Wahai Tuhan Kami! Sebenarnya sesiapa yang Engkau masukkan ke dalam neraka maka sesungguhnya Engkau telah menghinakannya & orang-orang yang zalim itu tidak akan beroleh penolong pun. Wahai Tuhan Kami! Sesungguhnya kami telah mendengar segala penyeru (rasul) yang menyeru kepada iman. Katanya Berimanlah kamu pada tuhan kmu maka kami pun beriman. Wahai Tuhan Kami! ampunkanlah dosa-dosa kami & hapuskanlah daripada kami kesalahan kami & matikanlah kami bersama-sama orang-orang yang berbakti. Wahai Tuhan Kami! Berikanlah kepada kami pahala yang Engkau janjikan kepada kami melalui rasul-rasulMu & janganlah Engkau hina kami pada akhirat nanti. Sesungguhnya Engkau tidak memungkiri janji". (Surah Ali-Imran ayat 190-194).
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons