Friday, October 14, 2011

Bidadari itu
Wanita yang ingin menjadi insan terbaik di kaca mata Allah ingin menjadi seperti bidadari yang sentiasa gembira di syurga nanti.

Bidadari itu percaya yang dunia ini hanyalah singgahan sementara.
Dia akan berasa kecewa dengan sikap manusia tetapi dia akan berasa lebih kecewa apabila dia tidak dapat kasih dan sayang daripada Allah kerana dia tahu Allah tidak akan sesekali mengecewakan dia. Biarlah manusia beribu-ribu kali mengecewakan dia tetapi dia sangat yakin Allah tidak akan kecewakan dia.


Ya Allah, aku tidak mahu cinta manusia jika cinta itu akan menjauhkan cintaku kepadaMu,
Aku tidak mahu kesenangan dunia jika aku tidak akan sesekali memperolehi kesenangan di akhirat nanti,
Aku juga tidak mahu kecantikan fizikal andai iannya akan membuatkan dosaku bertambah di sisiMu

Aku mahu menjadi bidadari
Aku mahu menjadi  sebaik-baik wanita yang tidak memandang dan tidak dipandang
Aku mahu menjadi sebaik-baik manusia yang akan memberi manfaat kepada orang lain
Kerana aku mahu menjadi seperti bidadari itu....
Yang akan menunggu dan terus menunggu
Sesuatu perkara yang terbaik buat hidupku

Ya Rabb...
Kaulah perancang terbaik buatku
Jodohku,amalku dan sumber rezekiku

commentbox

Powered by ShoutJax

Sekadar Renungan

Sesungguhnya pada kejadian langit & bumi pada pertukaran malam & siang ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan & keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal. Iaitu bagi orang-orang yang mengingati semasa mereka berdiri & duduk & semasa mereka berbaring mengiring. Mereka memikirkan kejadian langit & bumi sambil berkata " Wahai tuhan kami! Tidakkah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia. Maha suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka. Wahai Tuhan Kami! Sebenarnya sesiapa yang Engkau masukkan ke dalam neraka maka sesungguhnya Engkau telah menghinakannya & orang-orang yang zalim itu tidak akan beroleh penolong pun. Wahai Tuhan Kami! Sesungguhnya kami telah mendengar segala penyeru (rasul) yang menyeru kepada iman. Katanya Berimanlah kamu pada tuhan kmu maka kami pun beriman. Wahai Tuhan Kami! ampunkanlah dosa-dosa kami & hapuskanlah daripada kami kesalahan kami & matikanlah kami bersama-sama orang-orang yang berbakti. Wahai Tuhan Kami! Berikanlah kepada kami pahala yang Engkau janjikan kepada kami melalui rasul-rasulMu & janganlah Engkau hina kami pada akhirat nanti. Sesungguhnya Engkau tidak memungkiri janji". (Surah Ali-Imran ayat 190-194).
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons