Tuesday, February 22, 2011

:::...Apa uniknya UPSI....:::


Pernah tak kita baca sejarah penubuhan tempat yang kita belajar.. Tak pun dengar-dengar sejarah tempat kita tu dari lect ker? or kawan-kawan.. Mesti ada yang pernah dengar dan baca dan mesti juga yang tidak ambik kisah langsung..Biasalah tengah sibuk dengan assgment sampai lupa sejarah penubuhan Universiti / tempat belajar. kan2=)....................::::  


Sebagai mahasiswa/siswi sikap tidak ambik kisah ini tidak boleh ada dalam diri kita. Sepatutnya kita kenalah berbangga belajar di Universiti..Kan2x.............:: Siapa lagi nak puji Universiti kita kalau bukan diri kita sendiri.

Saya nak share info berkaitan sejarah UPSI sebab saya belajar kat situ.. So, meh le baca info ini yang saya ambik kat laman web PALAPES UPSI ni...............::: =)
http://palapes.upsi.edu.my/Sejarah%20UPSI.html


Lagi satu uniknya UPSI ialah:

  • Terletak ditengah-tengah semenanjung malaysia (strategikkan)
  • Hanya satu-satunya Universiti pendidikan di Malaysia
  • Berlatar belakangkan banjaran Titiwangsa terutamanya kampus baru nanti..Cantikkan!


commentbox

Powered by ShoutJax

Sekadar Renungan

Sesungguhnya pada kejadian langit & bumi pada pertukaran malam & siang ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan & keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal. Iaitu bagi orang-orang yang mengingati semasa mereka berdiri & duduk & semasa mereka berbaring mengiring. Mereka memikirkan kejadian langit & bumi sambil berkata " Wahai tuhan kami! Tidakkah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia. Maha suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka. Wahai Tuhan Kami! Sebenarnya sesiapa yang Engkau masukkan ke dalam neraka maka sesungguhnya Engkau telah menghinakannya & orang-orang yang zalim itu tidak akan beroleh penolong pun. Wahai Tuhan Kami! Sesungguhnya kami telah mendengar segala penyeru (rasul) yang menyeru kepada iman. Katanya Berimanlah kamu pada tuhan kmu maka kami pun beriman. Wahai Tuhan Kami! ampunkanlah dosa-dosa kami & hapuskanlah daripada kami kesalahan kami & matikanlah kami bersama-sama orang-orang yang berbakti. Wahai Tuhan Kami! Berikanlah kepada kami pahala yang Engkau janjikan kepada kami melalui rasul-rasulMu & janganlah Engkau hina kami pada akhirat nanti. Sesungguhnya Engkau tidak memungkiri janji". (Surah Ali-Imran ayat 190-194).
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons