Friday, January 14, 2011

Lain 0rang lain cara ye......::


Korang pernah tak rasa bengang bila ada member k0rang ke atau s0me0ne yang tak suka ikut cakap k0rang..  Yelah, k0rang rasa benda yang k0rang buat tu dah cukup  perfect dah.. Tak ada cacat celanya.. Kalau hantar kat b0ss atau lecturer gerenti dapat A.. Ter0ver c0nfident la pulak..Huhuhu~

Tapi bile dapat assignment berkumpulan ni lagi la korang tak suka.. Yelah masing-masing ada caranyakan.. 0rang ni cakap A.. 0rang tu pulak cakap B.. Kadang –kala haru biru assignment k0rang tu.. Ni baru belajar belum kerja lagi.. Ad0ii.. Mesti k0rang bengang giler kan..
Kalaula korang ade sikap macam ni mesti gerenti tak s0rang pun  nak buat k0rang sebagai kawan diaorang.. Yelah asyik dia je betul.. Perfectlah katakan.. S0, pergi mana-mana s0rang-s0ranglah..
Sanggup ker k0rang yang ade sikap bajet bagus ni duk hidup sorang-s0rang.. Saya gerentilah orang macam ni mesti kesunyian.. Yelah, mana ade manusia yang b0leh hidup s0rang-sorang... S0,janganlah asyik pikir kita je betul.. Dalam dunia ni mana ade manusia yang perfect..Kalau ada pun tu bukannya manusia tapi aliens kot..Huhuhu~
Kadang-kala kita kenalah ikut cara orang lain.. Barulah hepi hidup kita ini.. Sebagai contoh, kalau kita ni boss kadang-kala kenalah dengar  pendapat orang bawahan.. Maybe pendapat dan cadangan diaorang lebih baik..

commentbox

Powered by ShoutJax

Sekadar Renungan

Sesungguhnya pada kejadian langit & bumi pada pertukaran malam & siang ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan & keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal. Iaitu bagi orang-orang yang mengingati semasa mereka berdiri & duduk & semasa mereka berbaring mengiring. Mereka memikirkan kejadian langit & bumi sambil berkata " Wahai tuhan kami! Tidakkah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia. Maha suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka. Wahai Tuhan Kami! Sebenarnya sesiapa yang Engkau masukkan ke dalam neraka maka sesungguhnya Engkau telah menghinakannya & orang-orang yang zalim itu tidak akan beroleh penolong pun. Wahai Tuhan Kami! Sesungguhnya kami telah mendengar segala penyeru (rasul) yang menyeru kepada iman. Katanya Berimanlah kamu pada tuhan kmu maka kami pun beriman. Wahai Tuhan Kami! ampunkanlah dosa-dosa kami & hapuskanlah daripada kami kesalahan kami & matikanlah kami bersama-sama orang-orang yang berbakti. Wahai Tuhan Kami! Berikanlah kepada kami pahala yang Engkau janjikan kepada kami melalui rasul-rasulMu & janganlah Engkau hina kami pada akhirat nanti. Sesungguhnya Engkau tidak memungkiri janji". (Surah Ali-Imran ayat 190-194).
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons